Vad är studentkåren?

Hej och välkommen till Karlskrona och Karlshamn!
Blekinge studentkår är din studentkår vid BTH. Oss kommer du träffa första gången på vår Introduktionsvecka som vi hoppas att du kommer delta i.

Vilka är vi och vad är en studentkår?
Jo, vi är som en stor familj av engagerade studenter som på ett eller annat sätt vill göra din studietid lite roligare och se till att din utbildning håller måttet. I grunden är en studentkår som en fackförening för studenterna vid en högskola.

Varför ska jag betala medlemskap?
Du kan se på det ur flera olika vinklar, beroende på vad du vill få ut av oss. Du kan bland annat tänka på det som en slags försäkring, går något med utbildningen snett, du känner dig felbehandlad av skolan eller liknande, då har du oss i ryggen som kommer stå upp för dig och se till att det löser sig på ett korrekt sätt.
Ett annat sätt att se på medlemskapet är den studiesociala delen. Du får som medlem chansen att delta i roligheter på din fritid som gör att dina år här kommer bli bland de bästa i ditt liv. Som en liten bonus får du även oftast komma in gratis på våra pubar.

En vanlig missuppfattning är att pubarna drivs av pengar från medlemsavgiften och det är därför vi kan hålla låga priser. Detta är helt fel och vi vill poängtera att absolut inga pengar från ditt medlemskap går till våra pubar. Vi kan hålla de låga priserna på grund av att alla arbetar ideellt.

För mer information om studentkårens olika delar kika in på sidan för organ.