Bli medlem

Därför ska du bli medlem!

Studentkårens huvudsyfte är att kvalitetssäkra utbildningen och hjälpa dig som är student vid tvister med högskolan. Vi arbetar även för att förbättra studenternas situation i samhället genom att påverka viktiga beslutsfattare, både lokalt och nationellt. Studentkåren är på det viset lite som en fackförening fast för studenter under studietiden. Vi arbetar dessutom med studiesociala frågor vilket innefattar allt från studiemiljön på campus till att det ska finnas något roligt att göra vid sidan av studierna.

Sett till personlig vinning får du förutom fritt inträde till våra kårpubar och kraftigt rabatterat pris på våra evenemang även ett medlemskort som ger dig tillgång till studentrabatter landet över. Medlemskortet beställer vi genom vår samarbetspartner Mecenat och förutom deras rabatter har vi förhandlat fram lokala avtal där du får extra mycket rabatt som kårmedlem. Den kanske viktigaste förmånen är dock att du får hjälp av våra två heltidsarvoderade vid tvister med BTH. Som studentombud har de stenkoll på vilka rättigheter du har som student och står alltid på din sida. Där studenter som inte är kårmedlemmar får nöja sig med rådgivning och tips får du en påläst bundsförvant, som i det närmaste kan liknas vid en försvarsadvokat, på din sida.

Att vara kårmedlem handlar dock om mycket mer än egen vinning; du ser till att studentkåren finns där för andra även när du inte behöver hjälpen själv. Att vara med i studentkåren är därmed lite som att betala för att ha krockkudde i sin bil; för det mesta tänker du inte på den, men när olyckan väl är framme är du väldigt glad att den är där. Genom att vara medlem ser du till att krockkudden finns där för andra även när du inte behöver den själv. I gengäld gör deras medlemskap att du själv sitter säkert om olyckan skulle vara framme för dig.

Förutom den trevliga känslan av att hjälpa andra ger du även studenterna en starkare röst i samhället. Med fler medlemmar väger vårt ord tyngre när vi går in för att påverka makthavare och beslutsfattare. För vilka kommer lobba för högre studiemedel, fler studentbostäder och rimligare levnadsvillkor för studenter om inte vi själva? De här striderna är våra och ingen annan kommer ta dem åt oss. Din röst är otroligt viktig och genom att ställa dig bakom studentkåren gör du den hörd långt in i maktens korridorer.

Mer information om vårt arbete och vad vi gör för studenter finns på sidan översikt.

Medlemskap kostar 350 kr per läsår eller 225 per termin och köps enklast via vår webbshop. Utspritt över läsårets 10 månader blir kostnaden för ett helårsmedlemskap bara 35 kr/månad. Vill du ha mer personlig service kan du besöka oss i kårexpeditionen på plan 2 i H-huset bredvid biblioteket i Karlskrona eller på plan 2 i B-huset bakom hissen i Karlshamn. Vi berättar självfallet gärna mer om vad studentkåren gör för dig som student och varför medlemskap är viktigt.

Bli medlem nu!