Engagemang

Som student är det viktigt att engagera dig under studietiden. Både i dina studier och vid sidan av dem. Engagemang visar på driv och ansvarstagande och studenter som engagerat sig under studietiden blir mer attraktiva på arbetsmarknaden. Att engagemang under studietiden är viktigt vid anställning är något som Per Mattsson, HR-ansvarig på Roxtec håller med om när han blir intervjuad om vägen från studier till anställning.

Mycket stor del av den verksamhet Blekinges studentkår bedriver bygger på idéellt engagemang. För att knyta ihop säcken finns det även två arvoderade poster i kårledningen samt en anställd ekonom. Ifall du vill sitta i någon av studentkårens styrelser, fullmäktige eller agera studentrepresentant krävs det att du blir förtroendevald. Vilka organ som finns att engagera sig i och hur processen kring detta går till kan du läsa mer om på undersidorna.

Förutom förtroendeuppdrag kan du även engagera dig i vår studentpub. Varje år hålls en utbildning i Ansvarsfull alkoholservering för våra pubjobbare. Utbildningen finansieras av studenthälsan och ger dig ett certifikat som du kan använda om du till exempel vill extraknäcka på en pub nere i stan.